Friday, 24 January 2014

Akibat Kurang Waspada..

Assalam...
Apalah punya careless Mulia ini, nasib baik tak meletop perkakas kat dapur sebab kesilapan menggunakan extension socket.  Perkakas meletop takpe, kalau kena kat orang, litar pintas atau kejutan elektrik ke, kan naya, tak pasal2 ada jadi.......nauzubillah..

Masa beli extension tu Mulia ingat kena ada 2 badan yang certified Suruhanjaya Tenaga dan Sirim.  Takdelah kata nak pilih yang murah aje, ingat pasal keselamatan jugak, masa belek-belek itu cop 2 badan tu ada.  So Mulia pun fikir ok....lulus boleh beli.

First guna ok, cuma perasan kabel panas mungkin kabel itu tidak cukup tebal.  Kedua kali pun ok....bila kali ke-3 nak on, dengar bunyi teekk...semua black out...cek punya cek, dari mana punca yang black out ini.  Terpandang sticker ini melekat elok di extension socket ini.
Wassalam.

No comments:

Post a comment