Showing posts with label Shusi. Show all posts
Showing posts with label Shusi. Show all posts

Tuesday, 8 May 2018

Belajar Makan Sushi


Assalam...
Mari mencuba yang bukan menjadi kebiasaan, makan sushi agak jarang tak tahu kenapa.  Walau tak tahu makan tapi jangan pandang sebelah mata ye, kita tahu harga dan jenis-jenis sebab selalu order untuk event.  Kalau terkena stigma sebab tak lalu makan ikan yang mentah-mentah tu, sebenarnya banyak lagi menu bermasak yang boleh dicuba kalau ke resto sushi nie.  Suatu hari best fren ajak temankan dia makan sushi.  Jomlah kita ke Sushi King, dah ada sijil halal dia sekarang.  .


Best fren order yang ini, soba apa tak ingat.  Saya pencinta nasi, haruslah dengan set yang ada sup, grill salmon dan egg tofu tu.


Tambah order tempura, ada udang, ikan dan soft shell crab dalam tu.


Yang lalu kat conveyor tu pun ambil juga.  Mula satu pinggan, habis isi pinggan ambil lagi pinggan yang lain.  Tak sedar dah tinggi pinggan bersusun.  Harga ikut warna pinggan.


Selang tak lama dalam seminggu kot, ajak en.Abe ke sini lagi.  Tak puas lagi nak bersushi, konon-konon nak bagi dia juga suka apa yang kita mula suka.  Feedback ok, tapi kami hanya makan yang light saja, pilih-pilih atas conveyor dekat 10 pinggan juga lah yang habis.


Ketika kunjungan kali ke-2 tu, sempat rasa cheese kek ini.  Nampak kecil saiznya, tetapi sangat sedap.  So mesejnya jangan takut mencuba sesuatu yang bukan kebiasaan, kenapa lah lama sangat ambil masa nak makan, kan dah rugi. 
Wassalam.