nuffnang_bid = "6d3fefaa2657f8901dfaPages

Showing posts with label Produk Kecantikan. Show all posts
Showing posts with label Produk Kecantikan. Show all posts

Thursday, 15 February 2018

Produk Cuci Rahim dengan Set DD


Assalam...
CSiti aromatherapy telah perkenalkan set DD yang dikenali sebagai set untuk cuci rahim.  Tapi ini bukan produk untuk cuci rahim selepas orang perempuan keguguran ya.  Takde kena mengena langsung.  Sebenarnya produk ini menolong para wanita untuk penjagaan dalaman, terutama organ pating iaitu rahim.  Macam-macam kan masalah orang perempuan nie, sengugut, period tak keluar-keluar, keputihan, ketumbuhan, darah mendap, kurang subur dan sebagainya.  Set DD basic terdiri daripada minyak DD (minyak zaitun Palestin), hot cream, lemon scrub dan propolis.  Setiap satu produk mempunyai peranan membantu organ dalaman membuang segala toksin melalui darah period.   Salah satu medium untuk melihat rahim wanita itu sihat atau tidak, melalui darah period mereka, ada darah period yang berketul, berlendir, berbuih, pekat dan waktu keluar juga tidak menentu.



Lemon scrub ini dipakai ketika sebelum mandi buat lulur  dan urutan sikit dibahagian bawah perut dan keliling pinggang.  Bukan nak tanggalkan sel-sel kulit mati saja, tapi kesan yang lebih sebagai melancarkan pengaliran darah.


Hot cream ini memang hot sangat-sangat, panas dia tahap nak kerabat dinding.  Pernah rasa panas pijor (pijau) tak, ah macam tulah tahap panas cream ni.  Pertama kali guna panas sampai berpeluh-peluh, lepas beberapa ketika rasa panas tu surut, badan akan rasa nyaman macam baru keluar sauna.  Kalau jenis tak tahan panas atau pertama kali mencuba, elok sapu sikit saja. 


Pil propolis dari madu lebah kelulut, menggalakkan penghasilan antibodi badan, kira protection dari dalam.  Rasa dia pahit dan ada bau yang tak menyenangkan sikit.  Masa ambil tu terus telan tak perlu hidu-hidu lagi.

Sebelum apa-apa yang lebih serius berlaku, kesan dari ciri-ciri yang atas tu, boleh lah cuba guna produk set DD.  Mencegah lebih baik dari mengubati kan, lagi pun produk ini diperbuat daripada bahan alami.  Setiap penyakit dan kesembuhan dari izin Allah semuanya.
Wassalam.

Sunday, 7 December 2014

La'Diva Dengan Ballerina

Assalam...
Produk La'Diva Ballerina sesuai untuk mereka yang sentiasa sibuk dan tidak ada banyak masa untuk make up muka lama-lama.  Mana nak sapu foundation, lepas itu nak sapu concealer lagi, diikuti dengan bedak powder atau kompak.  Itu baru bedak belum nak touch up mata, kening, bibir lagi.  Tetapi dengan foundation La'Diva Ballerina ini, satu saja dah cukup sebagai foundation, concealer dan bedak, tak perlu last touch up guna powder atau compact.  Selain itu terdapat juga produk lain khas untuk produk perawatan muka dan badan.  Direka khas oleh pengasasnya untuk menolong kaum hawa agar sentiasa kelihatan cantik menawan.
 Antara sebahagian produk oleh Ballerina.
Untuk mereka yang nak slim, gunakan slimpro dan sapukan dibahagian badan yang nak dislimkan.  Botol gold tu adalah shape cream, rasa-rasa dah bosan dengan bentuk muka yang bulat seperti bulan, bolehlah guna untuk mendapatkan muka bujur sirih.  Sementara serum tu untuk meremajakan kulit dan mendapatkan rona kulit yang sekata, yang bestnya bukan hanya bahagian muka tetapi boleh disapu untuk tangan dan badan.
Suka dengan motif bunga ros yang ada pada penutup foundation.
Basic set Ballerina Skincare - cleanser, toner dan La'Diva Foundation.
Botol macam parfume kan, tapi sebenarnya ini hanyalah toner.  Apply toner tak perlu gunakan kapas, terus sembur ke kulit muka (4 bahagian - dahi, 2 pipi dan atas dagu) dan ratakan.
 Ini baru parfume, bentuk hati berkilau-kilau.
Ya, tagline yang bagus cantik dan sihat.  Nak cantik atau nak sihat, ada yang cantik tapi tak sihat, ada yang sihat tapi kurang cantik.  Memiliki kedua-duanya memang sangat beruntung.  Tapi cantik itu sebenarnya subjektif kan.  Kalau tak dapat dua-dua pun yang penting badan dan fikiran sihat.
Ada pelbagai lagi produk kecantikan keluaran Ballerina sebenarnya.  Klik sini untuk info lebih lanjut.  Bagi yang minat berniaga, bolehlah risik-risik peluang untuk menjadi ajen dropship.
Wassalam.

Sunday, 4 May 2014

Mari kita berMEKS........

Assalam....
marilah kita berMEKS...itulah ajakan dari sahabatku yang sedang meletops mempromosikan skincare jenama Meks.  Meks tu macam dari nama kuih tradisi kelantan cek mek molek kataku.  Menurut sahabatku ini, memang mereka mengambil nama jenama ini sempena gelaran yang sinonim dengan negeri Cek Siti Wan Kembang itu.
Mek-mek Kelantan kan katanya comey-comey, lagipun pengasas tu adalah memang bersusur galur dari sana.  So sebagai penghargaan dan rasa cinta pada negeri kelahiran, maka lahirlah jenama MEKS ini.  Unik juganya kataku..dan sepatutnya begitulah kita semua harus bangga dengan apa yang kita ada bukan malu untuk mengakuinya..
Basic set untuk produk skin care MEKS adalah cleanser, toner, day cream dan night cream (repair cream).  untuk hasil yang lebih bagus kata sahabatku, disarankan untuk menggunakan produk serum dan whitening scrub.
Ini adalah set lengkap produk MEKS iaitu basic set plus advance (serum & whitening scrub)
Nak tahu lebih lanjut result orang yang dah guna produk ini, boleh klik sini.
Wassalam.

Friday, 13 September 2013

Benarkah seperti yang mereka dakwa?

nasamulia
Set Royal Expert White set ini berharga RM150.00
Assalam semua,
Selamat petang semua, cuaca mendung, redup dari pagi memang nyaman sekali rasanya.  Mulia nak share kan satu produk yang laris di pasaran dan menjadi sebutan hangat kaum hawa di luar sana.  Produk apa lagi kalau bukan produk kecantikan Royal Expert White namanya, biasalah kan orang perempuan ini bagai isi dan kuku.

Sejauh mana keberkesanannya Mulia pun tak tahu, tapi ikut testimoni yang digembar gembur kan macam best je.  Seorang kawan Mulia dah try dan selepas beberapa bulan kesannya...walla, hebat.  

Produk ini adalah keluaran negara Pakistan dan dipasarkan meluas secara online.  Harga set lengkap (cream, face cleanser & soap) adalah RM150.  Kalau nak beli cream saja pun boleh mereka jual dengan harga antara RM120 - RM130 di pasaran.

Yang inilah krim muka, disarankan guna 2 kali sehari, siang dan malam. 
nasamulia

Yang ini pembersih muka
nasamulia

Dan ini rupa sabunnya......
nasamulia

Skroll.... lagi itu gambar testimoni mereka yang telah menggunakan set Royal ini (gambar Mulia petik daripada website www.royalbeautycream.com)
 
 Wassalam..