Showing posts with label Transit. Show all posts
Showing posts with label Transit. Show all posts

Thursday, 7 September 2017

CAPSULE, By Container Hotel


Assalam...
Bagi yang menunggu penerbangan atau transit untuk penerbangan seterusnya di KLIA 2, boleh cuba untuk menyewa Capsule.  Terdapat 2 jenis capsule yang ditawarkan untuk single dan queen (family).  Dapatlah melelapkan mata dengan nyaman dan sejahtera, berbanding hendak menunggu dan tidur di atas kerusi kan.


Lokasinya di level satu, sama level dengan hub pengangkutan awam untuk menaiki bas skyliner, teksi atau bas antara bandar.


Ruang dalam capsule yang sempat saya capture ketika itu.  Sebab nak cepat takde lah pergi masuk sampai ke dalam.


Staff yang bertugas ada bagi leafleat tentang Capsule hari tu.  Ketika itu ada promosi hanya bayar harga untuk 3 jam dan 3 jam lagi adalah free.


Harga promosi tu hanya untuk walk in customer sahaja, dan waktu check in antara jam 8 pagi hingga 4 petang.  Booking awal untuk harga promosi tidak boleh diguna pakai ya.


Locker penyimpanan bagasi disediakan untuk para tetamu yang telah menempah.  Keselamatan barang tak perlu risau, ditempatkan dalam sangkar begitu, tiada siapa yang berani kacau.


Dengan adanya kemudahan begini dengan harga yang berpatutan sedikit sebanyak memudahkan orang ramai untuk berehat dan caj semua energy untuk perjalanan seterusnya.
Wassalam.