Wednesday, 21 October 2020

W-W: Musang King

Assalamm...
Jika anda diberi durian musang king, suka tak?.  Saya suka tapi kalau nak beli sendiri tu tak berapa suka sebab harganya mahal.  Nak tunggu pokok musang king berbuah lambat lagi, apa kata kita makan asi krim musang king dulu.
Nestle ada ice cream Musang King, baru-baru ini saja jumpa ais krim ni.  Masa jumpa tak beli pun, tapi ambil gambar dan kirim pada seseorang.  Alih-alih balik rumah sudah ada tub asi krim parking dalam peti ais.  Harga satu tub tu lebih kurang rm27.
Kalau yang ini tak bermusim, boleh beli di supermarket, bila-bila masa ada, kecuali kilang dah stop production.
Wassalam.

9 comments:

  1. Kalau jumpa benda ni, makan tak brenti!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh beli lah nie kak, musim duk di rumah nie...

      Delete
  2. Wah best kan bila hint yang diberi difahami.
    Yummilicious!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan, bukan selalu, selalu tu buat tak faham saja...

      Delete
  3. minat tanam tp x suka bau n x suka makan

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe, nanti dah berbuah panggil kami datang mkan durian..

      Delete
  4. Wahh aiskrim durian 😍 sedapppp tuu

    ReplyDelete
  5. Belum ada rezeki nak rasa durian musang king yang sebenar. Nak membeli memang taklah kan. harga dia mahal nau. Boleh lah cuba rasa aiskrim ni nanti kot ala ala durian musang king.

    ReplyDelete