Assalam semua....
Pernah tak terfikir... Kenapa agaknya mereka yang makan di hotel atau restoran fine dining kena bayar lebih sedangkan, makanan yang dihidangkan sejemput aje?..Kenapa yek?.
Teringat kata2 seorang pakcik kat kampung dulu, "celah gigi aku pun tak cukup" kalau beliau disuahkan dengan makanan yang sedikit.
Pinggan dan cukup besar, pelbagai bentuk pulak...tapi alahai makanannya, ketulnya kecik2 aje. Itulah dinamakan seni dan kreativiti persembahan makanan. Nilai dan harga tidak diukur berdasarkan pada kuantiti, tetapi pada kualiti, rasa, kesegaran, gaya dan rupa paras makanan tersebut.
Jom tengok gambar2 yang sempat kami shoot pada FHM yang lepas ini.
Jom tengok gambar2 yang sempat kami shoot pada FHM yang lepas ini.
Trio of Raspberry Swiss Roll parfait, Millie Faville and raspberry veil....namanya
Rise of the Sea Dragon...
Wassalam...
No comments:
Post a Comment