Thursday, 26 October 2017

Lao Mandre: English Tea House And Restaurant, Sandakan Borneo


Assalam..
Semakin suka pula bercerita pasal kampung halaman nie, rindu kampung lah kot maksudnya tu.  Tak dapat balik pun takpe, kita cerita lah mengimbas kenangan biar sentiasa segar dalam ingatan.  Kalau anda berkunjung ke Sandakan, nak fefeeling macam orang putih menikmati afternoon tea dengan pemandangan yang best boleh berkunjung ke English Tea House And Restaurant, sebelah dengan Agnes Keith House saja.



Nak menikmati hidangan boleh pilih untuk duduk di dalam restoran atau di luar.  Siang hari jika cuaca mengizinkan, sangat best duduk tempat open begini.


Atau boleh saja memilih duduk bawa gazebo / pondok yang disediakan.


Menu yang disajikan daripada sajian ringan ke sajian berat.  Petang tu kami, bukan nak makan sangat pun sebenarnya jadi kami order set untuk afternoon tea saja petang tu.  Set afternoon tea untuk 2 orang tapi kami 4 orang tercungap-cungap nak habiskan makanannya.


Begini lah set yang kami dapat tu.  Cuma kalau 4 orang kena tambah air, sebab tea dalam set tu hanya untuk 2 orang.


Big scone bersama clotted cream dan jam, 2 biji scone tu jenuh nak perabih kami berempat.  
Apa nie nek? bagi makan goreng pisang 2 pinggan lagi cepat habis, ini macam lain-lain juga....itu komen antara mereka.  
Untunglah nenek bawa korang dapat jugak merasa, biar kami kenal apa itu scone apa itu clotted cream.
Maaflah orang kampung.


Antara yang pernah melawati tempat ini.


Ruang dalam restoran.


Jika berkunjung ke Sandakan, jangan lupa singgah ya.  Siapa lagi nak promote kalau bukan orang kampung sendiri kan?.
Wassalam.

No comments:

Post a comment