Monday, 1 April 2013

Mee Soto Skudai Kiri....Terbaeek Punya!


nasamulia
Mee Soto Skudai Kiri
Assalamualaikum wbt.
Hari ini dah 1 April, ada sape yang kena april pool ker?...zaman2 jahiliyah dulu ada jugak kawan2 yang suka nak kena-kenakan orang nie...harap2 mereka tu dah berubah lah, tinggalkan benda2 yang tak berfaedah tu...bukan dapat ape pun, menyakitkan hati orang jer nantinya, kan tak elok tu.
Semalam baru balik dari JB, sessi melawat sedara dan kawan-kawan.  Mulia sempat singgah sarapan soto di Skudai KiriWaktu sampai tu jam lebih kurang 9.00 pagi, meja semua penuh di tambah pulak pelanggan yang datang untuk bungkus terpaksalah kami menunggu seketika sambil mengintai meja mana yang kosong.
Akhirnya dapat jugak meja betul-betul depan tokeh soto menyediakan pesanan bungkus untuk pelangganWalaupun kedudukan meja kami tu agak sesak, tapi kami tak lepas peluang dapat borak2 dengan tuan punya gerai. Peramah pakcik ni, sambil berseloroh "tak nak try Soto mangkuk triple?".  Bagaimanalah gamaknye besar mangkuk triple tu, agak2 besar besen ada kot....hehehehe.

Harga Soto mengikut besar mangkuk;
Mangkuk Biasa RM4.00
Mangkuk Double RM6.00

Kalau sesiapa yang tak nak makan soto, gerai lain pun ada yang menjual roti canai, kuih muih, nasi ayam dan lain-lain.

nasamulia
Ligat tangan tuan gerai menyediakan pesanan pelanggan yang nak tapau
nasamulia
Wah Abang nie, baru 1st time nak try terus pesan yang mangkuk double punya...
nasamulia
Makan soto kena ada sambal kicap, tengok aje tongnye cukup besar

No comments:

Post a comment