Thursday, 16 May 2013

Ingat Kajang Ingat Sate

nasamulia
Yeahaa.....dah jumpa dah papan tanda Sate Kajang
Assalamualaikum..
Salam bertemu kembali di bulan Rejab penuh barakah ini, lama tak up-date blog akibat kesibukkan yang melampau, sibuk balik kampung untuk mengundi, pulun nak siapkan kerja then sibuk gi bercuti.  Jalan2 ke Kajang ini bulan lepas sebenarnya untuk menghantar barang, so agenda asal nak pergi makan sate itu memang takdeMemandangkan nak menunggu orang bershopping di Kajang Mall, kami yang malas bersesak dalam shopping kompleks tu mencari alternatif lain memenuhi masa terluang.
So apa lagi, bila teringatkan tempat bernama Kajang, tiada lain dalam benak ialah Sate Kajang.  Terdapat banyak sebenarnya tempat untuk menikmati sate di daerah ini.  Namun Mulia mula-mulanya dikenalkan dengan Restoran Sate Kajang Haji Samuri, terus jatuh cinta dan setiap kali datang untuk makan sate, memang tempat inilah yang di tuju.  Restoran yang terletak di perkarangan Stadium Kajang, betul-betul di tengah Bandar Kajang.  Mulia tak perlu cerita panjang sebab tempat ini memang terkenal seantero Malaysia dan penggemar sate memang tahu tempat ini.   Jom layan selera dengan Sate Kajang - Haji Samuri.......

nasamulia
Pesanan kami dah sampai, Sate ayam, Sate kambing dan Sate daging lembu....Bismillah jom jamu selera
nasamulia
Suasana restoran pada petang itu nak dapatkan tempat duduk pun susah,
nasamulia
Full - tak boleh gi dah.

nasamulia
Kos kami berdua....

nasamulia
nasamulia
Beginilah cara sate dibakar, dikipas menggunakan kipas elektrik...dapat bayangkan tak kalau guna kipas tangan....mau pengsan dan tercabut lengan.

nasamulia
Take Away counter, kalau rase lambat menunggu pakcik ini siapkan bungkusan, boleh bungkus sendiri yek.
Waktu Operasi - dibuka setiap hari
Isnin - Khamis dari 11.00 hingga 12.30am
Jumaat dari 3.30pm - 12.30am
Sabtu dari 11.00am - 12.30am
Ahad dari 11.30am - 12.30am
nasamulia
Produk baru - sate batang pinang lebih lembut dan sedap pastinya.
Ape komen cek abang ni ye tentang rasa sate kat sini?
nasamulia
Terbaikkkk....lain kali boleh datang lagi.
Wassalam.....
 

No comments:

Post a comment